The best of rock

Øygruppen Storbritannia er utvilsomt det området i Europa som har levert mest & best musikk i vår tid. Men sannelig har den skandinaviske halv-øy levert mye bra også. Hør bare her...

Hvem var det gutta i Black Sabbath ringte når Heaven & Hell skulle hylle sin da nylig avdøde kongevokalist Ronnie James Dio på en av Englands største festivaler...? Jo - det var ingen ringere enn norske Jørn Lande - en av verdens mest respekterte vokalister. Lande har med sitt eget band JORN, sine soloskiver og medvirkning i andre internasjonale prosjekter etablert seg som topp 5 vokalist i rockens verden.

I løpet av første halvår av 2019 kommer Jørn med sitt konsept Heavy Rock Radio 2. Der han gjennom 2 album har lagt vokal på nyinnspillinger av noen av verdens mest kjente låter. 

Svenskene har bestandig markert seg bra i pop & rock verden. Men få ting har tatt av mere enn supergitarist Kee Marcellos sin inntreden i Europe. Et fyrverkeri av en gitarist som i høyeste grad satte preg på svenskenes suksess. Kee har i senere tid turnert verden med sitt eget band å gjort eget materiale og høydepunkter fra Europe katalogen. Og da kommer man ikke utenom Final Countdown. 

Hvem var det gitaristene i Whitesnake, Bernie Marsden & Micky Moody, ringte når de skulle fyre opp den europeiske utgaven av Whitesnake under navnet The Snakes ? Jo det var Jørn - og bassist Sid Ringsby som også er med på scenen i Bugøynes.

Av skandinavisk gull kommer man heller ikke utenom norske TNT. Når trommeslager Diesel Dahl skulle gjøre sin egen versjon av TNT låta Harley- Davidson ble Jørn Lande med på vokal. 

Fellsenevneren i dette laget er Tore Moren som er leadgitarist både i JORN og Tindrum og andregitarist for Kee.

Best of Rock er rett og slett et superlag med skandiviske rock legender som har satt skandinavia på verdenskartet innen musikk.

Konserten i Bugøynes blir første gang Kee Marcello og Jørn Lande står sammen på samme scene. Så her er det duket for en aften for historie bøkene.

BUGØYNES ALL STARS - BEST OF ROCK

Bugøynes Festival (BF)

Mosedalsveien 5, 9935, Bugøynes

Telefon: 46 84 31 59

Email: post@bugoynesfestival.no