Bats of congress

BATS OF CONGRESS

24.juli får vi besøk fra Nordens Paris når bandet Bats of Congress gjester oss som første band ut på fredagskvelden 🥰
Plateaktuelle Bats of Congress har høstet meget gode kritikker for sin ferske singel «Like Gold» og leverer et stemningsfullt visuelt og musikalsk uttrykk som åpenlyst flørter med det legendariske 60-tallet.
Kombiner et mylder av innflytelser, legg til en dråpe melankoli, mengder lekenhet og råskap, så får du Bats of Congress. Bandet har blitt sammenliknet med artister som Siouxsie and the Banshees og Nick Cave, og aspirerer til sjangerbegrepet «Pop Noir».
Bats of Congress er et sterk liveband som har høstet strålende kritikker for sine konserter, og har raskt gjort seg bemerket som et bunnsolid tilskudd på den nord-norske musikk scenen.


«Like Gold» er definitivt en av de mest emosjonelt treffende og sterkeste låtene Bats of Congress har å by på. Denne låta setter standarden for deres kommende album. Komposisjonen er varm og serveres i flere lag akkompagnert av Tones behagelige og uanstrengte vokal. Like Gold smyger seg under huden på deg fra det skjøre i verset til inderligheten i refrenget som med sine surrealistiske toner tar pusten fra deg. «Like Gold» gir deg en fornemmelse av film-noir estetikk gjennom et følelsesladd og eklektisk lydbilde.
Låten utforsker personlige og dype temaer, i takt med at den tar deg med på en fangende og narrativ reise som virker treffende på et personlig plan. Teksten i låten har et tydelig og relevant budskap som gir en privat følelse og individuelt eierskap.

Debutalbumet «BLANCH NOIR» slippes januar 2020 på plateselskapet Mano Music.
https://www.facebook.com/batsofcongress

Bugøynes Festival (BF)

Mosedalsveien 5, 9935, Bugøynes

Telefon: 46 84 31 59

Email: post@bugoynesfestival.no