Dænsebændet

DÆNSEBÆNDET

Det er et drøyt stykke fra Snertingdal til Las Vegas, men når Dænsebændet skreller av seg sine sivile gevanter og ifører seg sine scenekostymer, skjer det en mirakuløs forvandling: Et knippe lett sirævete innlandsbygdinger forvandler seg til stjernespekkede glamorøse idoler, og hele scenen lyser opp som det skulle være selveste Caesar’s Palace i Vegas.

Det har alltid vært Dænsebændet’s styrke, at fra det øyeblikket de har skrudd på sine forsterkere, har de overøst sitt publikum med unik scenesjarm, fengende danserytmer og en vellyd som få gjør dem etter. Derfor hører de også med til den absolutte elite blant danseorkestrene her hjemme.

Dænsebændet har gjennom sine snart 38 år på veien blitt gjengangere i norsk radio og TV. Totalt 19 plateinnspillinger har de på samvittigheten, hvorav den siste hadde release på Dansefestivalen på Sel sommeren 2014. Etter manges mening den beste plata Dænsebændet noen gang har gjort og som fortjent gav dem Spellemannprisen for året. Dette var Dænsebændet’s tredje Spellmannpris. De to andre fikk de i 2002 og 2011.

Dænsebændet har i dag en medlemssammensetning som til sammen har mer enn 200 års erfaring med norsk dansemusikk, noe som igjen indikerer at disse gutta vet hva de holder på med, og at de har et hjerte for dansemusikken. Etter 12 års pause erOdd Jan Haug er tilbake og forsterker Dænsebændet med sitt eminente saksofonspill . Dette gjør Dænsebændet litt unikt, 7 manns orkester med 2 blåsere.

Dænsebændet består av:

Arnstein Tungvåg – vokal
Vidar Sundbakken – tangenter, vokal
Tommy Stensvold – leadgitar, vokal
Svein Egil Bjørge – saksofon, trekkspill, bass
Odd Jan Haug – saksofoner, kassegitar, vokal
Bjørn Aske – bass, kassegitar, vokal
Finn Andresen - trommer


Bugøynes Festival (BF)

Mosedalsveien 5, 9935, Bugøynes

Telefon: 46 84 31 59

Email: post@bugoynesfestival.no