Dænsebændet

Dænsebændet

Lørdag 30. juli

Det er et drøyt stykke fra Snertingdal til Las Vegas, men når Dænsebændet skreller av seg sine sivile gevanter og ifører seg sine scenekostymer, skjer det en mirakuløs forvandling: Et knippe lett sirævete innlandsbygdinger forvandler seg til stjernespekkede glamorøse idoler, og hele scenen lyser opp som det skulle være selveste Caesar’s Palace i Vegas.

 

Det har alltid vært Dænsebændet’s styrke, at fra det øyeblikket de har skrudd på sine forsterkere, har de overøst sitt publikum med unik scenesjarm, fengende danserytmer og en vellyd som få gjør dem etter. Derfor hører de også med til den absolutte elite blant danseorkestrene her hjemme.

 

Dænsebændet har gjennom sine 40 år på veien blitt gjengangere i norsk radio og TV. Totalt 19 plateinnspillinger har de på samvittigheten, hvorav den siste hadde release på Dansefestivalen på Sel sommeren 2014. Etter manges mening den beste plata Dænsebændet noen gang har gjort og som fortjent gav dem Spellemannprisen for året. Dette var Dænsebændet’s tredje Spellmannpris. De to andre fikk de i 2002 og 2011.

 

Dænsebændet har i dag en medlemssammensetning som til sammen har mer enn 150 års erfaring med norsk dansemusikk, noe som igjen indikerer at disse gutta vet hva de holder på med, og at de har et hjerte for dansemusikken. Etter 12 års pause er Odd Jan Haug er tilbake og forsterker Dænsebændet med sitt eminente saksofonspill . Hans sønn Kristian Haug har også tatt plass i bandet med sitt eminente gitarspill, og sammen med trommeslager Simen Strand utgjør de ungdommen i Dænsebændet.  Dette gjør Dænsebændet litt unikt, 7 manns orkester med 2 blåsere.

 

Dænsebændet består av:

 

Arnstein Tungvåg – vokal

Vidar Sundbakken – tangenter, vokal

Svein Egil Bjørge – saksofoner, trekkspill, bass

Odd Jan Haug – saksofoner, kassegitar, vokal

Bjørn Aske – bass, kassegitar, vokal

Kristian Haug – leadgitar, vokal

Simen Strand - trommer