October

OCTOBER

I 2015 startet duoen October som satser hardt på å ha musikk i mange sjangre, alt fra rock til viser og ballader. De legger vekt på å ha så mye bredde som mulig slik at de aller fleste i deres publikum vil få høre musikken akkurat DE liker. Men det de ønsker å legge spesiell vekt på er å ta nye RADIOHITS og gjøre dem på nytt med deres EGEN VRI.


Noen artister de har hentet musikken fra er: Bruce Springsteen, Elvis (of course), The Kids, Ed Sheeran, The Black Keys, Kygo, Freddy Kalas, Alan Walker, Calum Scott, Robbie Williams, Rag´n Bone, Harry Styles og mange flere.


SKIKKELIG LYD er også fryktelig viktig for October, for uansett hvor fin musikken er så er det ganske enkelt: Crappy lyd gir crappy musikk.  :) Så her kommer de alltid til å gjøre en solid innsats! Ellers lager de låtene sine med mye backingtracks som de selv spiller inn i sitt eget hjemmestudio. Alt de presenterer har de laget selv.. Men det er også mange sanger med kun sang og gitar/keyboard på tradisjonelt vis.  :)


De spiller  for alt og alle. Alt fra korte intimkonserter til festivaler, alt av fester, jubileumer og brylluper.


Steinar Kyrrø født 26.11.1969

Kirkenesgutt og jobber til daglig som driftsingeniør i Pasvik Kraft AS startet sitt første band i -92 med country basert musikk. Sto som nybakt nervøs gitarist for første gang på scenen i Bugøynes på en skikkelig festspilling.

Denne sjelsettende opplevelsen startet for alvor «musikermotoren» som bare har giret opp siden den gangen. Han har vært i flere forskjellige band siden da. Union Rose, Groundead, Fritt Vilt og nå sist duoen October.

Erfaringene fra musikk sjangrene er svært varierte, fra punk til dagens radioaktuelle pop-hits via rock’n roll, country og mer kulturell nordnorsk visesang. Han har med tiden og erfaringene også blitt en habil vokalist.

Ved siden av konsertene jobber han også som lydtekniker på lokale arrangementer og har vært tekniker på artister som Hjerterå, Honningsvågrevyen, Julie Willumsen, Ondt Blod og mange andre band.

Videre har han også startet sitt eget lille lydstudio der han jobber med egen musikk i tillegg til andre artister. Opptak av andre band og mixing til demoer og backingtracks er blant arbeidsoppgavene sammen med å hjelpe til med å utvikle musikken til andre artister.


Fritz Amundsen født 15.09.1980

Fritz Ove er født på Finnsnes og vokste opp på Stangelandseidet, flyttet til Kirkenes i 2006 og jobber til daglig for Maersk Drilling Norge på en borerigg i Nordsjøen.

Faren hans var den absolutte pådriver til at musikken har utviklet seg i Fritz Ove sitt barndomshjem. Fritz Ove bringer dette videre til sin familie også mye gjennom sitt engasjement i duoen October.

På begynnelsen av 2000 tallet stiftet han bandet/duoen «Midnight Cowboys» som tok for seg sjangeren Country i all hovedsak. Dette var ved siden av studiene for å bli Maskinoffiser i skipsflåten. Det utviklet seg også til et mye bredere spekter av sjangre enn tenkt, men bandet/duoen beholdt navnet. I sine opptreden var line dance et innslag i pausene, antrekket var cowboy-preget og bandet stod selv for dansingen.

I gjennom tidene har han vært innom korpsmusikk og kor. I duoen October spiller han keyboard, piano og akustisk gitar. I hovedsak synger han 2.stemmen men har også hovedvokal på en del låter.

Fritz er vokst opp med bla. Country og Western låter, artister som Elvis Presley, Jim Reeves, Roy Orbison med flere. Dette gjenspeiler også noe av October sitt brede spektre av sjangre.

Han «mekker» på mer enn bare musikken da han er i fast rotasjon på en borerigg i Nordsjøen