Sandra Lyng


Hennes karriere som musiker og låtskriver startet da hun kom på fjerdeplass i Idol 2004.I tiden etter Idol ga hun ut singelen «Sommerflørt» som var nr 1. på VG-lista i hele 5 uker.

Deretter kom debutalbumet «Døgnvill» skrevet av Stargate, Lyng, Espen Lind og Amund Bjørklund som havnet på tredjeplass på VG-listas albumliste.I tiden som fulgte flyttet hun til Los Angeles for å jobbe som låtskriver for Honua Music og for å finne et nytt musikalsk uttrykk for henne som artist.

I 2014 gjorde hun comeback som artist med den feststemte låten "PRTeY" Prod av Axident - Andreas Schüller og oppfølgeren "Don ́t Care", produsert av Donkeyboy. Tredjesingelen ble "Electric City".Gav ut EP’en “LA-Files”, med fem låter skrevet i perioden i LA, sammen med Schüller og Justin Tranter.

I januar 2015 var hun aktuell i TV-programmet Mitt Dansecrew på TV 2 og med singelen «Heels Off».I mai samme år slapp hun sommerlåta «Play My Drum» som nådde en andre plass på VG-lista med en stream på Spotify på 26.500.000 i skrivende stund.

Sommeren 2015 var hun med på VGs Sommershow-turné og på VG-listekonsertene rundt i Norge.

I november 2015 gav hun ut låta «Night After Night» som klatret raskt opp på Spotifys lister og per i dag er låta streamet snart 13 millioner ganger.

I februar 2016 fulgte hun opp med «Moonrise». Sangen ble brukt som kjenningsmelodien for TV-programmet "Paradise Hotel".

I mai 2016 signerte hun med Universal Music og ga ut singelen «Blue» som ble "ukens låt" på P3.I September samme år gav hun ut singelen ”LIQR” i forbindelse med serien ”SKAM” som gikk på NRK. Sangen er selve åpningen av 2. Sesong.

I November 2016 slapp hun låta «Hiding» og turnerte med den på P4-s Vinterlyd.

2017 gikk hun tilbake til å synge på norsk og lagde en sår låt som heter «Ta Me Dit» med Morgan Sulele, deretter slapp hun sommersangen «Bungalow» med Temur som featuring.Med disse låtene opptrådte hun på store arenaer med VG-lista turnéen.I november samme år kom låta «Fall» med Onkl p.

I 2018 var hun medskribent på sangen «Heads Up» av Superjunior.

Senere det året ble hun mor,men var tilbake igjen i 2020 med låta «det bli bra igjen» som ble A-lista på P1.

I 2020 var hun med på en fantastisk reise med Stjernekamp på NRK, her kom hun på 2 plass. Det året debuterte hun også som forfatter med en serie barnebøker som handler om enhjørningen Corny.


I 2021 startet hun etter mange års erfaring med mental trening nettkurset "Indre Styrketrening." Der lærer hun bort alt hun har lært og erfart innen mental helse de siste 30 årene.

I 2022 var hun medlåtskriver på låta "Someone" til Northkid på Melodi Grand Prix som tok en andre plass i den norske finalen.

I 2023 deltok hun selv med sangen "Drøm d bort" - den ble det laget over 1000 tiktoks til og ble "indre styrke"-sangen.

2023 er året der hun endelig gir ut mye ny musikk - nå også tilbake til festmusikk.


Sandra Lyng løfter stemningen i festivalteltet lørdag 29 juli.

 

Ta kontakt


For billetter og eventuelle spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss.