Sie gubba

SIE GUBBA

Siden starten i 1995 som et lokalt band har SIE GUBBA tatt steget opp som ett av landets mest etterspurte live-orkester.  De har spilt på alt fra samfunnshus, puber, hotell fra Finnnmark til Agder, og er faste innslag om sommeren på landets største festivaler.  Bandet særpreges av countryrock-låter på dialekt, og bruker fela som ett bærende instrument i lydbildet.

 

I 2011 hadde bandet stor suksess med albumet ”Alt du vil ha”, og det grenset til skandale da de nesten vant MGP. Dette var den tredje utgivelsen på rad siden 2008 som solgte til gull, og tok bandet helt til topps på VG-lista. Norgesturneen sommeren 2011 ble utsolgt.

 

I motsetning til andre norske countryband som har lånt amerikanske låter og laget norsk tekst til, har SIE GUBBA vært så heldige å få spilt inn en av sine låter i USA.  Låten ”Sånn e livet”  ble gjort på engelsk av selveste countrylegende BOBBY BARE, med tittelen ”Dreams of yesterday”. 

 

I 2012 ble det nok en runde i MGP for vokalist Petter Øien, denne gangen sammen med nettopp Bobby Bare. De to herrene hadde massiv støtte i befolkningen og endte på en respektabel tredjeplass. Låten ”Things Change” ble en radio-hit, og SIE GUBBA og Bobby Bare turnerte sammen i 2012. 

 

I 2014 ga de ut plata ”Veien vi ska gå” som solgte bra og som bidro til en lang sommerturne med stort publikumsoppmøte i hele landet.  I 2015 kom live-plate og DVD ”Live – 20 år”.